Anne Janssen

Deel op social media
Budapest Rally 2019: Pimp je auto voor deze roadtrip door Europa

Budapest Rally 2019: Pimp je auto voor deze roadtrip door Europa

The Budapest Rally is een roadtrip van Amsterdam naar Boedapest. In zeven etappes door twaalf verschillende landen rijd je samen met honderden andere auto’s naar de eindbestemming in Hongarije. Het is georganiseerd door de Route du Soleil.  

Het concept van de roadtrip naar Hongarije

Deze Rally door Europa is natuurlijk niet een normale autorondreis. Je kunt natuurlijk de auto rondreis rijden met eigen, maar ook een oldtimer kopen, of een auto huren. Vervolgens ga je de auto pimpen om een zo bijzonder en origineel mogelijk voertuig te creëren. De auto pimpen is misschien wel een van de leukste dingen aan deze autovakantie naar Hongarije. Vervolgens start je met honderd andere teams in Amsterdam en rijd je via verschillende etappes en landen naar Budapest. Onderweg zijn er verschillende challenges en dien je alle checkpoints te vinden die op de route liggen. Je kunt punten verdienen door de originaliteit van de auto en kleding, en hoe goed de challenges worden uitgevoerd. Degene met de hoogste punten, wint de Trabant, de hoofdprijs van de race. Je kunt bijvoorbeeld 20 punten verdienen door een zwaailicht op het dak van jouw oldtimer te plaatsen, een gepersonaliseerde vlag van het team te maken, of een bijzondere toeter te monteren. Heb je een echte oldtimer, of gewoon een hele lelijke auto? Dan kan je hier 30 punten mee verdienen. Aan het einde van elke etappe heb je de keuze om te kamperen of in een hotel te slapen. Het hotel zou je zelf moeten regelen, maar de camping wordt geregeld door de organisatie van de Budapest Rally zelf. Ook kan je kiezen om gezellig mee te eten samen met alle teams. Uiteraard zijn voor de camping en het eten wel wat kosten verbonden, maar hoe gezellig is het om samen wat te happen na zo’n dag? 

autorijden met landkaart

The Budapest Rally 2019

Het thema van de auto Rally dit jaar is back to the sixties. Je kunt je auto pimpen tot een echte film klassieker of trek met het hele team een hippie outfit aan. Denk aan bloemenprintjes, peace tekens, afro kapsels, en alles wat bij de sixties hoort.  

De route naar Boedapest

Vertrek op 13 Juli 2019 vanuit Amsterdam wanneer de rally wil rijden vanuit Nederland. De eerste etappe is over de Route 500, de mooiste snelweg van Duitsland. De eindbestemming van het eerste gedeelte van de autorondreis is het Zwarte Woud. De tweede etappe passeert de Titisee en het Zwitserse Jurapark. Je komt aan bij het meer van Zug in Zwitserland. De dag erna rijd je even de grensovergang van Liechtenstein over, om vervolgens weer het Zwitserse Sankt Moritz te passeren. Vervolgens rijd je over de Stelvio Pass, zeker niet geschikt voor de beginnende bestuurder. Je eindigt bij het Pianomeer.

stelvio pass

De vierde etappe brengt je langs het Lago di Como en het Lago di Garda in het prachtige Italië. Het is niet voor niks dat deze meren vele celebrities en vakantiegangers aantrekt. Het is namelijk zo onwaarschijnlijk mooi. De eindbestemming deze dag is het prachtige Venetië. Vanuit Venetië rijden jullie via Slovenië richting Kroatië. Hier rijd je over de E65, een weg die de langs de gehele kustlijn van Kroatië loopt. De eindbestemming van deze autorit is bij de Plitvice meren.

plitvice meren kroatië

De dag erna rijd je over de Route 1 richting de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Na een korte pauze rijd je verder naar het Balatonmeer in Hongarije. Voor Hongarije heb je overigens een wegenvignet nodig, niet vergeten dus! Dit is alweer de een na laatste etappe van de roadtrip met een gekke auto. De dag erna rijd je nog maar 150 kilometer met de auto naar Boedapest. 

boedapest aan water

Inschrijven en kosten voor deze autorondreis

De kosten voor een roadtrip in Europa bedragen €250 per persoon. Hierbij is ingebrepen:

  • Een unieke aankomstlocatie
  • Een Road Book
  • Elke avond is er een feestje met DJ
  • Logistieke ondersteuning van de autoreis
  • Tijd van je leven
  • Activiteiten en spellen onderweg

Je kunt voor €80 per persoon de gehele reis ontbijt en avondeten erbij nemen, en voor €60 per persoon camping plekken boeken. Inschrijven kan via deze website!

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen