Small Logo

Burgenland

De deelstaat Burgenland

Een van de 9 provincies in Oostenrijk is het Burgenland. Het staat bekend als een van de betere wijnstreken van Europa, wegens zijn uitgestrekte en vruchtbare vlakten. Ga je naar Oostenrijk met de auto? Vergeet dan niet dat je een een verplicht tolvignet nodig hebt. Wanneer je met de auto over de Oostenrijkse snelwegen rijdt, dien je in het bezit te zijn van een autobahnvignet. Deze kun je op onze site al aanschaffen voor €15,95. Wij verzenden jouw vignet altijd binnen 24 uur. Zo kun je onbezorgd op reis.

Burgenland heeft ongeveer een oppervlakte van 4,000 vierkante kilometer en telt 300,000 inwoners. Daarmee is de deelstaat de dunst bewoonde provincie van Oostenrijk. De meeste mensen wonen in de hoofdstad van de regio: Eisenstadt. Het gebied is vooral ook erg populair onder wandelaars, die genieten van de imposante kastelen en burchten.f

 

 

De deelstaat behoorde tot 1921 tot Hongarije. De naam is ontstaan uit de term burchtenland, wat komt door de vele burchten die de provincie kent. Doordat het bij de grens van Oostenrijk ligt, worden er vanuit het Burchtenland vele bezoekjes aan Bratislava gebracht. Ook grenst de regio aan Slowakije.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten

Ben je een buitenmens? Dan ben je hier op de goede plek. Dit gebied is namelijk prachtig om in te wandelen, skaten, paardrijden, bergbeklimmen, en raften. Ook kan je hier ontzettend goed fietsen. Het gebied heeft namelijk meer dan 2,500 kilometer aan fietspaden. Ga je met de kinderen op vakantie? Dit gebied staat er namelijk om bekend om enorm kindvriendelijk te zijn. Dit uit zich door het uitgebreide aanbod van diverse kinderactiviteiten.

Een aanrader is een bezoek aan de Neusiedler See. Dit meer is uitermate geschikt voor watersporters. Ook is de See opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om het meer heen heb je unieke natuur en schitterende dorpjes. Zo is er voor ieder wat wils en hoef je je geen minuut te vervelen. Door het diverse aanbod kan je hier met het gehele gezin genieten.

wijngaarde burgenland

Bezienswaardigheden Bratislava

Een bezoekje aan Bratislava kost je ongeveer een uurtje rijden. Daarom hebben wij de bezienswaardigheden van Bratislava voor je uitgezocht.

Het centrum van Bratislava is gebouwd om het centrale plein heen. Hier zijn terrassen te vinden, een mooi standbeeld, een fontein, en het oude stadhuis. Op hlavne namestie is het oude stadhuis te vinden. Dit gebouw komt uit de dertiende eeuw en is daarmee een van de oudste gebouwen in Bratislava. Een bezoekje is helaas niet gratis, maar het is het zeker waard. Verder kan je de blauwe kerk bezoeken. Deze is echt uniek. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Bratislava is Bratislavsky hrad. Deze zie je wanneer je de stad binnenrijdt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. Let op! Op Maandag kun je het museum, welke binnen in het kasteel ligt, niet bezoeken. Op de overige dagen van de week wel.

bratislava

0

Your Cart