Anne Janssen

Deel op social media
Met de trein naar Hongarije

Met de trein naar Hongarije

Een stedentrip naar Boedapest? Overweeg dan eens om met de trein naar Hongarije op vakantie te gaan. Een internationale treinreis is namelijk een stuk relaxter dan het vervoer met de auto of vliegtuig. Bovendien is het ook nog eens milieuvriendelijker. Als treinticket kun je bijvoorbeeld ook kiezen om een interrail kaartje aan te schaffen, zodat je meerdere bestemmingen kunt bezoeken. De reistijd is over het algemeen tussen de 18 en 24 uur afhankelijk van de treinroute die je neemt en hoe de verbindingen zijn. Een treinreis naar het buitenland is een manier van reizen die veel gekozen wordt door festivalgangers. Veel jongeren gaan bijvoorbeeld jaarlijks met de trein naar Sziget. Belangrijk om te weten is dat de trein naar Hongarije geen rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam heeft. Als je op vakantie met de trein wilt, dan zal je dus moeten overstappen.  

Reizen naar Boedapest met de trein

Zoals eerder vermeld is er geen rechtstreekse internationale verbinding tussen Amsterdam en Boedapest. Hieronder bespreken wij de drie treinroutes om te reizen naar Budapest. Op één moment in het jaar is er wel een directe verbinding, namelijk de trein naar Sziget festival. Je kunt dan alleen een ticket boeken met deze trein, als je ook naar het festival gaat. Van Nederland naar Hongarije ben je dan twintig uur onderweg, het grootste voordeel is dat je niet hoeft over te stappen. Buiten de treinen naar de hoofdstad is er weinig treinverkeer in het land, een rondreis door Hongarije maken met de trein is onrealistisch. Je kunt natuurlijk wel per bus door het land reizen. 

rode trein

Treinroute 1: Amsterdam – Berlijn – Boedapest

De eerst route is om met de trein naar Budapest te gaan via Berlijn. De reis kun je volledig boeken en opzoeken via NS International. Vanuit Amsterdam ga je eerst met de IC-Berlijn naar de Duitse hoofdstad en vervolgens ga je met de trein naar Boedapest. De IC-Berlijn gaat zes keer per dag en doet er ongeveer 6,5 uur over. Vroeger kon je vanuit Berlijn de Euronight pakken, maar dit is één van de nachttreinen in Europa die sinds 2017 niet meer rijdt. Nu moet je de dag trein nemen, die er 11 uur over doet. Hoe eerder je boekt, hoe beter de prijzen zijn. Een treinticket kost je in dit geval tussen de €69 en 110 euro voor een enkele reis.  

Treinroute 2: Amsterdam – Frankfurt/Düsseldorf – Wenen – Boedapest

Afhankelijk van jouw vertrekmoment neem je de ICE naar Frankfurt of Düsseldorf. Vanuit daar neem je de Night Jet naar Wenen in Oostenrijk. In Wenen neem je de D-Zug naar de Hongaarse hoofdstad. Hoewel deze optie een stuk langer duurt dan de bovenstaande, is het wel een veel gekozen optie. Je kan dit namelijk eenvoudig en leuk combineren met een stedentrip naar Duitsland of Wenen. De reis duurt ongeveer 24 uur en kost tussen de €110 en 180 euro voor een enkele reis. 

Hongaarse trein

Treinroute 3: Amsterdam – München – Boedapest

Dit is de snelste route om in Boedapest te komen. Je kunt namelijk meteen met de ICE naar München in het zuiden van Duitsland reizen en vervolgens met de nachttrein, de Rail Jet naar Hongarije. In totaal ben je hier ongeveer 20 tot 24 uur mee bezig, afhankelijk van de tussenstops. De ticketprijzen liggen erg laag en voor €69 euro kun je deze optie al boeken. Als je een bed wilt in de nachttrein komt er nog wel €10 euro bovenop. Het is wel aan te raden om dit bij te boeken zodat je een relaxte treinreis tegemoet gaat.  

Met de trein naar Sziget

De trein naar Sziget is alleen een optie wanneer je ook daadwerkelijk naar het festival toe gaat. Jaarlijks rijden er twee tijden rechtstreeks van Nederland naar Boedapest. De Sziget Express doet er ongeveer twintig uur over en rijdt vaak het grootste gedeelte ’s nachts. Het festival in de hoofdstad van Hongarije vindt jaarlijks plaatst in begin augustus. De minimale prijs is €169 euro retour maar je kunt ook voor meer luxe gaan en een comfort stoel boeken voor €240 euro retour. Deze trein gaat echter niet weg uit Amsterdam maar uit Amersfoort.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen