Rondreis Slovenië: De perfecte reisroute voor een autovakantie

Een rondreis met de auto door Slovenië is de laatste jaren steeds populairder geworden. Bij een roadtrip door het land kom je zowel prachtige natuur als de hoofdstad Ljubljana tegen. Op deze pagina vind je de ultieme reisroute voor een autovakantie in Slovenië. Deze route is goed voor ruim twee weken vakantie, maar je kunt uiteraard overal zowel langer als korter verblijven.  

 

1

De reisroute voor Slovenië

Tijdens de autovakantie naar Slovenië zijn er een aantal plekken en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan. De belangrijkste hebben wij hieronder op een rijtje gezet met daarbij een indicatie van hoelang je hier kunt blijven. De vakantie tips zijn vooral gebaseerd op een goede combinatie tussen cultuur en natuur. De rondreis kun je natuurlijk zo lang en kort maken als je zelf wilt. Kijk dan voornamelijk naar de plekken die jou aantrekken en verblijf daar langer en sla andere plekken over.  

 1. Triglav 

 2. Het Triglav gebergte ligt in het noordwesten van het land. Dit is een prachtige plek om te bezoeken, het is een gedeelte van de Alpen. Het Triglav national park kun je het beste vanuit twee verschillende plekken bezoeken: het meer van Bohinj en Kransjka Gora. Het is verstandig om op allebei de plekken twee of drie nachten te verblijven. Vanuit Kransjka Gora kun je een bezoek brengen aan het Lake Jasna en het Zelenci natuurreservaat. Bij Bohinj kun je genieten van het fantastische meer en de Vogel mountain bezoeken met de kabelbaan.

  4 tot 5 nachten  

 3. Bovec 

 4. In deze regio kun je het beste genieten van de sportieve activiteiten die er te doen zijn. Het raften over de Soca rivier wordt vaak als het hoogtepunt gezien. Daarnaast kun je ook tuben, kajakken en aan canyoning doen. Ook het snorkelen in het prachtige blauwe water is een musttijdens een autorondreis door Slovenië.

  2 tot 3 nachten 

  soca rivier
 5. Bled 

 6. Het meer van Bled is de laatste jaren misschien wel gestegen tot de belangrijkste bezienswaardigheid in het land. Bled in Slovenië kent namelijk een prachtig blauw meer met in het midden een klein eiland met een kerk erop. In de omgeving kun je enorm veel mooie plekken bezoeken zoals het kasteel van het dorp, de Vintgar kloof (vintgar gorge) of het kasteel Kamen. Het is helemaal gaaf om een boottocht te maken over het meer. 2 tot 3 nachten  

 7. Ljubljana 

 8. Natuurlijk mag de hoofdstad van Slovenië niet ontbreken tijdens een roadtrip met de auto. De Sloveense hoofdstad is één van de meest romantische steden in heel Europa. Tijdens het reizen kun je het beste één of twee nachten in Ljubljana verblijven. Eén van de mooiste bezienswaardigheden binnen de stad is het kasteel Ljubljanski Grad op de heuvels rond het centrum. Verder kun je langs de rivier de Ljubljanica wandelen en flaneren over de verschillende bruggen. 1 of 2 nachten  

 9. Portoroz 

 10. Deze plaats ligt aan de Adriatische zee en is daarmee voornamelijk fijn om even tot rust te komen. Even genieten van zon, zee en strand. Je kunt hier ook erg goed uitgaan en genieten van de lekkere gerechten in de restaurants. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je hier natuurlijk langer blijven. Overigens liggen de prijzen van hotels en resorts hier een stuk hoger dan in de rest van het land.

  2 tot 3 nachten 

  Portoroz in slovenie

 11. Maribor 

 12. Wijn drinken? Dan is deze plek wat voor jou. Maribor is een plek die met name door de wijngaarden veel bezoekers trekt. De mooie glooiende heuvels zijn perfect voor deze wijngaarden en je kunt dan ook op veel plekken een wijnproeverij doen. Verder is de eeuwenoude watertoren in het centrum van de stad een bezoek waard. Het hele stadje staat bekend om de authentieke gebouwen want hier vind je ook één van de oudste synagogen in Europa.

  2 tot 3 nachten  

 13. Ideale reisroute

 14. De bovengenoemde plekken kun je het beste in die volgorde bezoeken. Je komt het land via Oostenrijk bij Villach binnen en bezoekt eerst Kransjka Gora. Vervolgens bezoek je Bonhinj, Bovec en dan Bled. Daarna vertrek je naar de hoofdstad en na een paar dagen rijd je naar de Adriatische zee bij Portoroz. Je sluit af met een bezoek aan Maribor en verlaat het land via Spielfeld in Oostenrijk weer.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen