Anne Janssen

Deel op social media
Tolwegen vermijden niet meer mogelijk

Tolwegen vermijden niet meer mogelijk

Vignet voor Oostenrijk

In Oostenrijk is het verplicht een vignet in je bezit te hebben als je gebruik wilt maken van de snelwegen. Met de inkomsten van de tolvignetten en de tolwegen in Oostenrijk worden er nieuwe wegen, bruggen en tunnels aangelegd. Ondanks dat je voor een vignet hebt betaald om gebruik te kunnen maken van de snelwegen kan het voorkomen dat je op een aantal trajecten nog een extra toeslag moet betalen. Het vignet voor Oostenrijk is een kleine rechthoekige sticker, deze wordt ingeknipt door de verkoper de eerste dag dat je Oostenrijk binnen rijdt. Deze sticker dien je vervolgens op je voorruit te plakken. De instructies hiervoor staan op de achterzijde van je sticker. Vraag je vignet aan via Wegenvignetten.nl.  

Tolwegen vermijden

Het was in het verleden nog mogelijk om via binnenwegen langs bergdorpjes de tolwegen te vermijden. Dit is vanaf dit weekend niet meer mogelijk. Dit heeft het provinciebestuur van Tirol bekendgemaakt. Er gaat vanaf het heden streng gecontroleerd worden op de ‘’tolvluchtelingen’’. De inwoners van Oostenrijk zijn het zat dat de regionale wegen volstromen met veel vakantieverkeer. Meestal is dit verkeer onderweg naar Italië die tol en files proberen te vermijden.  

De tolvluchtelingen

De politie gaat bij verschillende afslagen rondom de Brennerpas en Innsbruck controleren op vakantiegangers die proberen de tol te vermijden. ‘’Drastische situaties vragen om drastische maatregelen’’, zegt het hoofd van Tiroler Provinciebestuur, Günther Platter. ‘’Langs de afritten van snelwegen wordt gevraagd naar de eindbestemming van de vakantieganger. Als iemand niet kan laten zien dat hij in het desbetreffende gebied moet zijn, wordt diegene weer terug naar de snelweg begeleid’’, zegt een woordvoerder van de politie. Deze nieuwe regels zijn alleen in het weekend van kracht en blijven geldig tot half september. De politie zal vanaf zaterdagochtend 07:00 uur tot zondagavond 19:00 uur controleren.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen