Anne Janssen

Deel op social media
hochjoch in Oostenrijk

Vorarlberg

Ga je binnenkort op vakantie naar Vorarlberg? Houd er dan rekening mee dat je, wanneer je met de auto gaat, een vignet nodig hebt. Deze is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen (Autobahn) en autowegen (Schnelstrasse). Doe je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete. Je kunt op deze website voor €15,95 een autobahnvignet (vignet Oostenrijk) aanschaffen. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag in huis!

Let op! Naast het verplichte tolvignet kent Oostenrijk ook de zogeheten sondermaustrecken. Dit zijn trajecten waar je nog tol voor moet betalen. Wist je dat je ook voor de Arlbergtunnel in Oostenrijk tol moet betalen? Deze tunnel is strategisch gelegen en verbind de deelstaten Voralberg en Tirol. Je kunt een tolvignet aanschaffen voor een enkele rit door de tunnel, een retour, of een jaarvignet. De laatste optie kan gunstig zijn wanneer je meerdere keren per jaar naar Oostenrijk op vakantie gaat. Ga je nog naar andere Oostenrijkse deelstaten? Klik hier!

Vorarl berg Oostenrijk

Voralberg is een Oostenrijkse deelstaat en ligt in het westen van het land. De provincie omvat 378,952 inwoners verdeeld over een oppervlakte van 2601 vierkante kilometer. De hoofdstad van de regio is Bregenz. Het bundesland grenst in het oosten aan de deelstaat Tirol, in het zuiden en westen aan Zwitserland en Liechtenstein, en in het noorden aan Duitsland. Ook ligt de regio aan de Bodensee en de Rijn.

 

Bezienswaardigheden

In het noorden van de provincie ligt het Bregenzerwald. Hier bevinden zich ook Kleinwalstertal en het Großes Walsertal. Het gebied is bergachtig en omvat prachtige landschappen met bergen, dorpen, weilanden, en boerderijen. In het zuiden van de regio liggen de Silvretta en de Rätikon. De hoogste piek in dit gebergte ligt op 3.312 meter.

Ga je naar Vorarlberg in de zomer? Dan zijn er ook genoeg activiteiten te doen. Je kunt in de deelstaat voornamelijk goed bergbeklimmen en wandelen. Ben je een pro in bergbeklimmen? Ga dan dan naar de Arlberger Klettersteig. Houd je meer van zwemmen? Dan raden wij de Bodensee aan. Wanneer je in de winter naar de regio gaat, dan kun je terecht in Lech en Zürs. Dit zijn de grootste wintersportgebieden van de deelstaat.

bodensee

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen