Alarmnummer en hulpdiensten in Oostenrijk

Ga je op vakantie naar Oostenrijk? Zet de onderstaande gegevens dan even in je telefoon. Je weet maar nooit wanneer het ten pas kan komen. Je kunt de nummers bellen wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad, maar ook als je paspoort plots kwijtraakt. Hieronder vind je het alarmnummer van Oostenrijk en de gegevens van de hulpdiensten.  

 

1

Alarmnummer Oostenrijk

ehbo

Het bekendste noodnummer in Oostenrijk is, net zoals in Nederland, 112. Weet je het dus echt niet meer? Dan kan je altijd dit nummer bellen, lekker handig! De alarmcentrale neemt dan zelf contact op met de juiste hulpdiensten. Eins, zwei, Polizei! Oke, misschien bel je dit nummer niet als je ski’s worden gestolen in de après-ski. Gebeurd er echter iets waarvoor je de politie nodig hebt, dan bel je 133. Bel 122 voor de brandweer. Je kent het wel; je bent heerlijk aan het skiën en wat gaat het toch lekker. Je gaat steeds harder en je kunt de hele wereld aan. En dan; bam, lig je languit. Je wilt opstaan maar voelt dat er iets niet goed zit; sleutelbeen gebroken. Wat doe je dan? Oostenrijk kent dit probleem natuurlijk maar al te goed en is daarom voorbereid op deze zaken. Het land heeft daarom een speciaal noodnummer opgesteld voor ongevallen in de bergen. Bel je het nummer 140, dan krijg je de reddingsbrigade in de bergen aan de lijn. Heb je echter in de après-ski teveel schnaps op en val je van de bar af? Dan bel je de ambulance op 144.

2

Ambassade

Paspoort kwijtgeraakt? Dan kan je naar de Nederlandse ambassade in Wenen.

  • Opernring 5 (etage 7)
  • 1010 Wenen
  • +43 158 93 90

De Oostenrijkse ambassade in Nederland:

  • Van Alkemadelaan 342
  • 2597 AS Den Haag
  • 070 324 54 70
3

Tolvignet

Ga je met de auto op vakantie naar Oostenrijk? Dan heb je een autobahnvignet nodig. Dit is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snel- en autowegen. De kosten voor een vignet Oostenrijk zijn €15.95. Op werkdagen voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.  

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen