Anne Janssen

Deel op social media
Alarmnummers en hulpdiensten in Zwitserland

Alarmnummers en hulpdiensten in Zwitserland

Wanneer je op vakantie gaat naar Zwitserland is het fijn om een goede voorbereiding te treffen. Je weet immers maar nooit wat je te wachten staat en welke obstakels er kunnen ontstaan. Wij hebben de meest relevante alarmnummers in Zwitzerland voor je op een rijtje gezet, samen met de gegevens van overige hulpdiensten, de Nederlandse ambassade in Bern, en de Zwitserse ambassade in Den Haag. Zet deze belangrijke telefoonnummers voor je vakantie in je telefoon, dan weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat naar Zwisterland.

Noodnummers in Zwitserland

  • Alarmnummer: 112
  • Politie: 117
  • Ambulance: 144
  • Brandweer: 118

Het noodnummer in Zwitserland is dus gelijk aan het alarmnummer in Nederland. Dit komt omdat 112 het Europees alarmnummer is. Indien je dit nummer belt, neemt de alarmcentrale zelf contact op met de juiste hulpdiensten. Dat is fijn wanneer je de overige nummers vergeten bent, of niet precies weet welke hulpdiensten je nodig hebt. Ga je op wintersport in Zwitserland? Dan is het belangrijk om het nummer 1414 in je telefoon te zetten. Dit is namelijk het noodnummer van de Zwitserse redding helikopter dienst. Heb je een ongeluk tijdens het skiën en moet je met de trauma helikopter worden opgehaald? Dan bel je dit nummer! 

traumahelikopter in de sneeuw

Nederlandse ambassade in Zwitserland

De Nederlandse ambassade is te vinden in de hoofdstad Bern.

Het Nederlandse consulaat is te vinden in Basel, Vaduz, Zürich, Genève, en Lugano.

Zwitserse ambassade in Nederland

De ambassade van Zwitserland is te vinden in Den Haag.

Hulp in het buitenland

  • Informatie over veiligheid en veiligheidsrisico's in Zwisterland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Ga je met de auto naar Zwitserland? Dan is het handig om alvast hier een vignet aan te schaffen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen