Auto huren in Hongarije

Een autovakantie is altijd erg fijn, je kunt enorm veel zien van de omgeving en bent flexibel tijdens je reis. Je kunt overal naartoe rijden en de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. Echter zien veel mensen op tegen het lange rijden over de snelwegen om in het land te komen. Een auto huren kan dan de ideale oplossing zijn, zo hoef je geen dagen te rijden voordat je in het land bent. Op die manier kun je alle tijd besteden aan de rondreis door Hongarije. Het hebben van goede transport op vakantie naar Hongarije is erg belangrijk, daarom delen wij hieronder alle informatie over het huren van een auto.  

1

Fly and drive Hongarije

In de meeste gevallen zal jouw vakantie beginnen op Budapest Airport met de naam Liszt Ferenc Nemzetközi Repülotér. Als je met het vliegtuig naar Boedapest gaat, ben je vanuit Amsterdam twee uur aan het vliegen. Om goedkoop te vliegen naar Boedapest kun je het beste een aantal maanden van tevoren boeken. Een fly and drive Hongarije kun je eenvoudig zelf regelen. Na aankomst op het vliegveld in Hongarije kun je jouw huurauto ophalen indien je deze van tevoren hebt gereserveerd. Het is ook mogelijk om ter plekke een auto te huren. Een auto huren op het vliegveld kan bij verschillende aanbieders zoals Sixt, Hertz, Avis of Europcar. Het ophalen kost even tijd maar vervolgens kan jouw autovakantie beginnen. Dan kun je met de auto door het land gaan rijden, naar plekken die jij wilt bezoeken zoals bijvoorbeeld het Balatonmeer. Voor een autovakantie rondreis kun je het beste wel zeven tot tien dagen uittrekken. 

auto sleutels op boarding pass
2

Autohuur en leeftijd

Het blijft altijd een belangrijk punt bij het huren van een auto, leeftijd. Als je een auto gaat huren in Hongarije moet je over het algemeen minimaal 21 jaar zijn en al minimaal 1 jaar een rijbewijs hebben. Een beginnende bestuurder die pas net een rijbewijs heeft, kan helaas geen huurauto krijgen. Gelukkig is het Nederlandse rijbewijs gewoon geldig en is dus geen internationaal rijbewijs nodig in het land. Overigens kan de minimale leeftijd verschillen per verhuurbedrijf en categorie auto die je neemt. Tevens is het zo dat alle bestuurders jonger dan 25 jaar, een extra toeslag per dag moeten betalen. In veel gevallen is de autoverzekering ook hoger wanneer je onder de 25 jaar bent.  Opvallend is dat in Hongarije ook een maximumleeftijd kan gelden van 75 jaar.  

3

Voordelig een auto huren

Als je een auto gaat huren, dan zijn er ontzettend veel aanbieders en is het lastig om door de bomen het bos te zien. Onze tip is het goedkoop auto huren via EasyTerra. Deze website is een bemiddelaar tussen buitenlandse verhuurders en de Nederlandse reiziger. Je kunt al voordelig een auto huren voor €10 euro per dag. Wat kost een auto huren in Hongarije? Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder en de categorie auto die je wilt nemen.  

Bijkomende kosten

Er zijn allerlei kosten die het bedrag van het huren van een auto kunnen verhogen. Zo kun je een allrisk verzekering nemen die alle mogelijke schade dekt. Ook een diefstalverzekering of extra’s zoals een GPS, kinderzitje of extra bestuurder kunnen ervoor zorgen dat de prijs enorm toeneemt. Een auto huren zonder creditcard, is erg lastig en zorgt er vaak voor dat je een borgsom van €500 tot €1000 euro moet betalen. Als je gaat rijden in Hongarije dan heb je altijd een tolvignet nodig, zorg dat je op tijd informeert bij de verhuurder of het vignet is inbegrepen. Kortom je kunt het transport in Hongarije zo duur maken als je zelf wilt, met alle extra’s lopen de prijzen van het huren enorm op. 

uitzicht van een vrouw op autovakantie
4

De huurauto controleren

Belangrijk bij het ophalen en wegbrengen van de auto is het doornemen van het huurcontact, de autopapieren en mogelijke autoschade. Vaak is er een formulier aanwezig waar de huidige schade aan de auto vermeld is, controleer altijd zelf of je nog andere plekken ziet. Maak overal foto’s van, zodat je altijd kunt laten zien dat deze schade al aanwezig was. Naast de buitenkant is het ook belangrijk om te controleren of alles binnen werkt. Auto rijden in het land kan in de zomermaanden erg heet zijn, dus een werkende airco is erg fijn. In alle gevallen moet je alles goed op papier zetten en samen met de verhuurder controleren, je wilt niet ineens voor kosten moeten opdraaien die je niet hebt veroorzaakt. Ook de inhoud van de tank is belangrijk, je moet hem namelijk met dezelfde hoeveelheid terugbrengen. Een auto huren bij Boedapest airport kan dus wel een tijdje duren. Na de autovakantie moet je ook alles weer controleren en de controle samen met de verhuurder uitvoeren. Kan dat niet? Zorg dan dat je zelf foto’s neemt van de auto en tankinhoud.  

5

Tanken in Hongarije

Als je gaat tanken in Hongarije is het belangrijk om te weten welke brandstof je moet hebben. Over het algemeen wordt het bij de autoverhuur in Boedapest wel aangegeven maar het kan zijn dat dit is vergeten. Hoe kun je controleren of je benzine of diesel moet tanken? Meestal kun je op de tankdop een sticker vinden die aangeeft welke brandstof je nodig hebt. Ook de kentekenpapier of huurovereenkomst geeft vaak aan welke brandstof de auto gebruikt. Anders kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de autohuur in Boedapest. Als dit allemaal niet werkt kun je ook proberen met het vulpistool, de vul hals van een dieseltank is namelijk groter dan van een benzinetank. Met het dieselvulpistool kun je proberen of het past in jouw vulhals, dan heb je een dieselauto anders een benzineauto. Belangrijk is dus wel dat je benzine in een dieselauto kunt gooien en dit geeft grote problemen. In de hoofdstad van Hongarije liggen de prijzen hoger dan in het binnenland. Verder is tanken in het buitenland hetzelfde al in Nederland, langs de snelweg tanken kost het meer dan in een dorp. Als je gaat reizen door Hongarije is het wel belangrijk om te weten dat een tankstation in een dorp niet altijd een buitenlandse bankpas accepteert. Het is daarom verstandiger om langs de snelweg te tanken, de benzinepomp accepteert daar vaak wel buitenlandse kaarten. Tijdens een rondreis door Hongarije is het ook verstandig om gewoon contanten op zak te hebben. 

auto sleutels van auto
6

Een auto huren? Lees onze tips!

Je kunt het beste van tevoren een autohuren en niet wachten totdat je in Hongarije bent. De kosten liggen een stuk hoger als je ter plekke een huurauto neemt. Verder is het verstandig om goed na te denken over de tijden die je boekt, voor een uur extra kan je soms wel een €20 euro kosten. Je kunt dan beter een uur langer op de luchthaven wachten, meestal doe je toch niks in het laatste uur. De belangrijkste tip is misschien wel, neem een all-risk verzekering. Tijdens een vakantie en met name op het platteland zijn er veel grindwegen die eenvoudig schade aan de auto kunnen veroorzaken. Een handige laatste tip is, maak gebruik van een eigen TOMTOM of een navigatie app zodat je geen extra kosten voor een GPS kwijt bent.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen