De benzineprijs in Hongarije

Ga je met de auto naar Hongarije op vakantie? In dat geval is het slim om van tevoren meer te lezen over de benzineprijzen in Hongarije en de mogelijkheid om in Hongarije te tanken. In dit blog vertellen we je alles over de benzineprijs in Hongarije, de brandstofsoorten die je kunt tanken in Hongarije, en eventuele andere zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto naar Hongarije gaat.  

 

1

Brandstof

Ook wanneer je op vakantie naar Hongarije gaat is mogelijk om verschillende soorten brandstoffen te tanken. Voor ieder voertuig wat wils! We hebben de soorten brandstoffen in Hongarije voor je op een rijtje gezet:

  • In Hongarije kan je loodvrije Euro 95 (Szuper Benzin/Olomentes 95/Super 94) en loodvrije Superplus 98 (Szuper Plusz 98 Oktan) tanken. Het laatste is echter wel beperkt verkrijgbaar. Ook benzine met octaangetal 100 is verkrijgbaar in Hongarije. Het is belangrijk om, wanneer je benzine tankt, goed op te letten dat je niet per ongeluk de goedkopere biobrandstof E85 tankt. Deze is zeer schadelijk voor “normale” benzinemotoren, maar de vulpistolen van Euro 95, Superplus 98 en E85 lijken erg op elkaar.
  • Zoals hierboven al genoemd werd, is het mogelijk om in Hongarije E85 te tanken. Dit is een biobrandstofmix van 15% benzine en 85% bio-ethanol. Deze brandstof kan alleen gebruikt worden voor flexifuelauto’s. E85 brandstof is verkrijgbaar bij ongeveer 460 tankstations in Hongarije.
  • In Hongarije is diesel (Diesel/Dizel/Gazolaj) prima verkrijgbaar.
  • LPG (Gaz/PB-gáz) is verkrijgbaar bij ongeveer 600 tankstations in Hongarije. Voor een LPG-installatie met een Nederlandse standaardaansluiting (een bajonet) heb je een Italiënippel nodig.
  • Het is mogelijk om in Hongarije aardgas te tanken, maar dit is wel zeer beperkt verkrijgbaar.
  • Rijd je in een elektrische auto? In Hongarije zijn er zo’n 580 oplaadpunten voor je elektrische auto. Je vindt deze oplaadpunten voornamelijk in het westen van het land en in (de buurt van) de hoofdstad Boedapest.
tanken in hongarije
2

Tankstations in Hongarije

Er zijn in Hongarije veel benzinepompen, maar niet alle soorten brandstoffen zijn overal verkrijgbaar. Wanneer je rijdt in een auto waarvoor je een zeldzame(re) brandstof nodig hebt, zoals bijvoorbeeld aardgas of LPG, kan je het beste van tevoren online checken waar je jouw brandstof kunt tanken. De tankstations in Hongarije zijn van grote oliemaatschappijen zoals Shell, MOL, OMV, BP en Aral, maar ook kleinere maatschappijen. De meeste tankstations zijn open van 6 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds, maar rond en in de grote steden is de benzinepomp vaak 24 uur per dag geopend.  

3

Brandstofprijzen in Hongarije

De benzineprijs in Hongarije is geen dag hetzelfde. De huidige benzineprijs Hongarije in 2019 is hier te vinden op de website van de ANWB. Bovendien vind je hier de huidige brandstofprijzen, weergegeven in een goed en duidelijk overzicht. Voordelig en goedkoop tanken? De goedkoopste tankstations liggen over het algemeen een stukje van de snelweg af. Op de Hongaarse snelwegen zijn de brandstofprijzen vaak het hoogst. Bij de meeste tankstations betaal je gewoon met je bankpas. Je betaalt in HUF, maar betalen in Hongarije met euro’s kan ook (wel tegen een ongunstige koers!).  

4

Vignet Hongarije

Houd er rekening mee dat je in Hongarije niet alleen geld kwijt bent aan brandstof voor je auto, maar dat je ook tol in Hongarije moet betalen voor het gebruik van het Hongaarse wegennetwerk. Deze tol betaal je middels een vignet. Dit vignet moet je aanvragen voordat je met de auto naar Hongarije vertrekt. Het vignet staat op kenteken en dit is ook hoe de controle van het vignet plaatsvindt. Je hoeft het vignet dus niet achter de voorruit van je auto te plakken.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen