Reisinformatie voor Hongarije

Indien je van plan bent om op vakantie naar Hongarije te gaan, is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen. Ga je met de auto naar Hongarije? Dan is het al helemaal belangrijk om je goed in te lezen. In Hongarije zijn bepaalde dingen namelijk net even wat anders dan in Nederland. Dit is voornamelijk van toepassing wanneer je met de auto gaat reizen naar Hongarije; denk aan verkeersregels en het verplichte vignet voor Hongarije.

Ook is het fijn om te weten hoe het zit met de Hongaarse munteenheid, wat het landnummer van Hongarije is, en of je een wereldstekker mee moet nemen. Na het lezen van deze pagina kun je goed voorbereid en zorgeloos op vakantie naar Hongarije.

lucht uitzicht van boedapest

 

1

Met de auto naar Hongarije

Met de auto reizen naar Hongarije gaat niet geheel zonder een voorbereiding. Het is namelijk ontzettend handig om vooraf al een verplicht autovignet te kopen. Een Hongaars wegenvignet is namelijk verplicht wanneer je gebruik maakt van de snelwegen in het land. Je kunt het eigenlijk zien als een vorm van wegenbelasting. Rijden zonder een verplicht tolvignet is strafbaar. Je kunt bij ons het vignet Hongarije online bestellen voordat je op reis gaat. Zo weet je namelijk zeker dat je geen risico loopt. Je kunt al een 10-dagen vignet bestellen voor €18,95. Indien je voor 17:00 besteld, ontvang je het vignet nog dezelfde dag!

Ook kun je in het verkeer wat andere situaties verwachten dan in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om te eten of drinken tijdens het autorijden in Hongarije? Ook is het te allen tijde verplicht om met je dimlichten te rijden. Bovendien wijkt de maximumsnelheid in Hongarije af van die in Nederland. Naast deze verkeersregels van Hongarije zijn er uiteraard meerdere regels waar je rekening mee dient te houden.

Indien je toch de maximumsnelheid overtreedt of bijvoorbeeld door rood rijdt, is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De verkeersboetes in Hongarije kennen een minimum en maximumbedrag. Afhankelijk van de situatie, wordt jouw boetetarief berekend. Voor een wat kleine verkeersovertreding kun je de agent die de boete uitschrijft direct betalen. Dit is dus geen afkoping of corruptie, maar gewoon legaal. In andere gevallen wordt de boete gewoon naar je thuisadres in Nederland gestuurd.

Ook zijn er een aantal zaken die je verplicht in je auto moet hebben wanneer je naar Hongarije gaat. Voorbeelden hiervan zijn een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. Maar ook een EHBO doos is verplicht om mee te nemen in de auto.

uitzicht van brug in boedapest
2

Algemene informatie

Hongarije is een prachtig vakantieland waar je jezelf kunt onderdompelen in zowel natuur, cultuur, als steden. Wij hebben de belangrijkste algemene informatie voor Hongarije voor je op een rijtje gezet.

  • De hoofdstad van Hongarije is Boedapest
  • De landcode is HU, of HUN
  • Er is geen tijdsverschil ten opzichte van Nederland
  • De spreektaal is Hongaars
  • Hongarije heeft een positief reisadvies
  • Je hebt geen visum nodig voor Hongarije
  • De stopcontacten en stekkers in Hongarije zijn hetzelfde als in Nederland
  • In de stedelijke gebieden van Hongarije kun je het kraanwater drinken. Op het platteland wordt water uit flessen aanbevolen.
  • De munteenheid in Hongarije is de Hongaarse Forin (HUF)
  • De Hongaarse prijzen voor eten en drinken liggen over het algemeen lager dan in Nederland
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen