Verplicht mee in de auto in Hongarije

Ga je met de auto naar Hongarije? Leuk! Hongarije is een prachtig land en de rit naar Hongarije is een leuke route om met de auto te rijden. Er zijn een aantal items die je verplicht mee moet nemen in de auto en een aantal items waarvan wordt aangeraden om ze mee te nemen. Wij vertellen je welke items je niet mag vergeten tijdens je autorit richting en in Hongarije. Lees gauw verder voor meer informatie om zeker te weten dat je niets vergeet!

 

1

Verplicht mee in de auto

Er zijn drie items verplicht wanneer je met de auto naar Hongarije gaat. Dit gaat om de volgende drie producten:

  • Je moet een gevarendriehoek bij je hebben, omdat je in het geval van een ongeval of pech je medeweggebruikers moet kunnen waarschuwen dat jij met jouw auto langs de kant van de weg staat. Je plaatst de gevarendriehoek op minimaal 100 meter achter jouw voertuig.
  • In Hongarije is iedereen die in het donker of bij weinig licht slecht zichtbaar is verplicht om een veiligheidshesje te dragen wanneer hij/zij langs de weg loopt (dit kan gebeuren in het geval van pech of een ongeval). Het is daarom belangrijk dat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle inzittenden van jouw auto een veiligheidshesje meeneemt. De hesjes moeten voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).
  • In Hongarije ben je verplicht om een verbanddoos bij je te hebben in de auto. De onderdelen in de verbanddoos mogen geen verstreken houdbaarheidsdatum hebben. Hier wordt op gecontroleerd en om te voorkomen dat je een boete krijgt, kan je er dus maar beter voor zorgen dat je de verbanddoos meeneemt in de auto.
  • Een vignet voor Hongarije. Een vignet voor Hongarije is een middel om tol te betalen voor het wegennetwerk van Hongarije. Een vignet voor Hongarije moet je kopen voordat je op reis gaat. Je hoeft deze niet achter je voorruit te plakken, omdat de controle van de vignetten op basis van kenteken wordt gedaan. Wel is het gebruik van een vignet in Hongarije verplicht. Je kunt het vignet Hongarije kopen voor €18.95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.
first aid kit
2

Geadviseerd om mee te nemen in de auto

Natuurlijk zijn er ook items die niet verplicht zijn om mee te nemen in de auto, maar waarvan wel aangeraden wordt om ze mee te nemen. Het gaat tenslotte om je eigen veiligheid!

  • Een brandblusser (te koop bij de Action). Dit is alleen verplicht in het geval van een voertuig met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg, maar ook wanneer je in een normale personenauto rijdt is het veilig om een brandblusser mee te nemen.
  • Omdat je verplicht bent om minstens met dimlicht aan te rijden, kan je maar beter reservelampen bij je hebben. Gaan je lampen onderweg kapot? Dan kan je ze altijd vervangen!
  • Sleepkapel.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen