De Benzineprijs In Oostenrijk In 2018

Met de auto op vakantie in Oostenrijk betekend ook tanken in Oostenrijk. Sommige mensen vinden tanken in het buitenland maar ingewikkeld. Brandstofprijzen en namen kunnen verschillen van Nederland, en dat kan wel eens verwarring opleveren. Daarom kan je hier alles lezen over tanken in Oostenrijk. Op de pagina reis informatie over Oostenrijk vind je meer praktische tips voor onderweg.  

 

1

Brandstofnamen en brandstofprijzen

benzineprijs oostenrijk

Loodvrije Euro95 (Bleifrei/Super) en Superplus 98 (Super Plus) is in Oostenrijk goed te verkrijgen. De benzineprijs in Oostenrijk ligt rond €1,29 per liter. Dit ligt een stuk lager dan de benzine prijs in bijvoorbeeld Duitsland, wat €1,43 per liter is. De dieselprijzen in Oostenrijk liggen rond de €1,22 per liter. Over het algemeen is diesel goed verkrijgbaar in Oostenrijk. Dit is in tegenstelling tot LPG, wat bij 40 tankstations te verkrijgen is. Een overzicht van de locaties kan je vinden op lpgwijzer.com. Aardgas is beter verkrijgbaar, namelijk bij 170 aardgasvulstations. Erdgasautos.at/cngt biedt een overzicht van de punten. Heb je een elektrische auto? Geen probleem! Oostenrijk heeft namelijk meer dan 3,800 oplaadpunten. Wel is het handig om je reis voor te bereiden en je route van tevoren te plannen. De oplaadpunten dekken namelijk niet het gehele wegennetwerk.  

2

Tanken in Oostenrijk

tanken oostenrijk

Goedkoop tanken? Wij geven je een aantal tips. Over het algemeen liggen de brandstofprijzen op vrijdag en zaterdag het hoogst en op zondag en maandag het laagst. Ook kan je gebruik maken van de website spritpreisrechner.at. Door gebruik van deze site is het mogelijk om tankstations met de laagste prijzen in je buurt te lokaliseren. Ten slotte mogen brandstof prijzen, volgens de Oostenrijkse wetgeving, een keer per dag worden verhoogd. Dit gebeurt om 12:00. Tank je voor 12:00, dan kan je goedkoper tanken.    

3

Vakantie Oostenrijk

Vergeet niet dat je een vignet voor Oostenrijk nodig hebt. Dit is verplicht in de auto wanneer je over de snelweg rijdt. Kijk hier op deze pagina voor meer informatie over vignetten Oostenrijk.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen