Anne Janssen

Deel op social media
vorarlberg skigebied

Kleinwalsertal

Een skigebied in Oostenrijk is het Kleinwalsertal in Oostenrijk is een gebied wat voornamelijk geliefd is bij families. Je kunt hier fijn skiën en vindt hier geen drukte en gekte. Gewoon puur skiën en de Oostenrijkse gemütlichkeit. Het Kleinwalsertal skigebied ligt net over de grens van Duitsland in de provincie Vorarlberg.

Skigebied

Het gebied heeft totaal 114 kilometer aan pistes. Hiervan zijn 55 km blauw, 49 km rood, en 10 km zwart. Zowel gevorderde als beginnende wintersporters kunnen hier dus terecht. Het gebied ligt redelijk hoog; het hoogste punt is namelijk 2224 meter, en het laagste punt 826 meter. Het skigebied is door de hoogte vrij sneeuwzeker, wat natuurlijk een bijkomend voordeel is.

Ben je een freerider? Goed nieuws! Het skigebied kenmerkt zich namelijk door zijn mooie off-pistes en zijn routes. Helaas is dit pareltje wel door andere freeriders ontdekt en kan het wat drukker zijn dan gemiddeld op de off-piste.

Ga je met de kinderen op wintersport? Ga dan naar Riezlern. Hier vind je het Burmi Kinderland waar je een mooie oefenhelling treft. Het gebied is sowieso fijn voor families omdat het ontzettend kindvriendelijk is.

pistekaart kleinwalsertalimage credits: ski kleinwalsertal

Dorpen

Het skigebied klein walsertal ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Je kunt ervoor kiezen om in beide landen te verblijven.

skigebied vorarlberg

Mittelberg

Dit in het dal gelegen dorpje is omringt door bergen. Het is klein, schattig en rustig. Je vindt hier geen denderende après-ski

Riezlern

Dit is het meest levendige dorpje van het skigebied. Omdat het dorp vrij groot is, vergeleken met de omringende dorpjes, zijn hier ook de meeste faciliteiten te vinden. Ook heeft het dorp ontzettende mooie natuur te vinden.

Oberstdorf  Dit dorp ligt in het zuiden van Duitsland. Het staat bekend om de vierschanzentournee wat altijd na de kerst begint. Ook heeft het dorp naam gemaakt door zijn thermale baden. Je kunt hier dus fijn ontspannen met je gezin.  Hirschegg  Kom je echt puur en alleen voor de wintersport? Dan is Hirschegg iets voor jou. Wat ook fijn is, is dat het enorm kindvriendelijk is.

Oberstdorf

Dit dorp ligt in het zuiden van Duitsland. Het staat bekend om de vierschanzentournee wat altijd na de kerst begint. Ook heeft het dorp naam gemaakt door zijn thermale baden. Je kunt hier dus fijn ontspannen met je gezin.

Hirschegg

Kom je echt puur en alleen voor de wintersport? Dan is Hirschegg iets voor jou. Wat ook fijn is, is dat het enorm kindvriendelijk is.

Baad

Houd je van wandelen? Dan is dit dorp wat voor jou. Je kunt de wandeling maken van Baad naar Mittelberg. Volg het pad wat door het bos loopt en geniet van een prachtige wandeling.

Skipas

Wegenvignet voor Oostenrijk

Ga je met de auto naar Vorarlberg in Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je een vignet nodig hebt. Dit is namelijk verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt jouw vignet al aanschaffen voor €15.95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis. Bekijk onze pagina over vignetten voor Oostenrijk voor meer informatie.

 

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen