Routeplanner Oostenrijk

snelweg

Ga je binnenkort met de auto naar Oostenrijk? Vergeet dan niet dat je voor de Oostenrijkse snelwegen een verplicht tolvignet nodig hebt. Deze dient als een soort wegenbelasting en is te koopvanaf €15,95. Zonder autovignet over de snelweg rijden? Dan riskeer je een boete. Meer informatie of een vignet bestellen kan bij ons op Wegenvignetten.nl. Wil je meer informatie voor jouw reis naar Oostenrijk? Kijk dan hier voor een overzicht van alle belangrijke informatie voor Oostenrijk.

Een autoreis naar Oostenrijk vergt wat planning. Wat is nou de beste route naar Oostenrijk? Dat ligt natuurlijk aan je eindbestemming. Wanneer je naar het midden van Oostenrijk wilt, kun je het beste eerst richting München rijden. Daarna heb je de keuze om via Kufstein of Salzburg naar je eindbestemming te rijden. Let echter wel op. In en rondom München is de verkeersdrukte groot. Je hebt hier kans om flink in de file komen te staan. Het is daarom handig om de verkeersdrukte van tevoren. In de tabel hieronder hebben wij een overzicht van de verkeersdrukte in Oostenrijk. Ga je naar het Oosten van Oostenrijk, dan is het handig om de route van Passau – Linz te rijden. Voor het westen van het land raden wij aan om de route van Ulm naar Bregenz te rijden.

Verkeersdrukte

Wanneer je de snelste route naar Oostenrijk wilt hebben, is het verstandig om gebruik te maken van een routeplanner. Echter, het is ook verstandig om de verkeersdrukte kalender te bekijken. Deze geeft namelijk aan wanneer er drukte wordt verwacht op de Duitse en Oostenrijkse snelwegen. Zo kun je de beruchte zwarte zaterdag vermijden.

 

0

Your Cart