Anne Janssen

Deel op social media
Tanken in Zwitserland

Tanken in Zwitserland

Wanneer je met de auto naar Zwitserland gaat betekent dat ook dat je moet tanken in Zwitserland. Veel mensen vinden tanken in het buitenland maar een ingewikkelde kwestie. Zo kunnen de brandstofnamen verschillen waardoor je niet meer goed weet wat je moet tanken. Wij hebben de benzineprijs in Zwitserland en alle informatie over het tanken voor je op een rijtje gezet.  

Brandstof

Loodvrije Euro95 (Bleifrei95 en Super95) en superplus98 (Super Plus) zijn in Zwitserland over het algemeen goed te verkrijgen. De benzineprijs in Zwitserland ligt rond de €1,44 per liter. De brandstofprijzen in Zwitserland kunnen natuurlijk per dag varieren, daarom dient dit getal ter indicatie. De benzineprijs in Zwitserland kan dus hoger of lager uitvallen. Indien je een oudere auto hebt die not loodhoudende benzine gebruikt, kun je bij een tankstation een middel kopen wat lood vervangend is. Deze kan je dan aan de benzine toevoegen. E85 bestaat uit 85% bio-ethanol en 15% benzine. Deze bioethanol is enkel geschikt voor flexifuelauto's. Wanneer je per ongeluk E85 tankt voor je benzineauto. Rijd dan niet verder! Laat de bio brandstofmix De dieselprijs in Zwitserland ligt rond de €1,54 per liter. Over het algemeen is ook diesel goed te verkrijgen in Zwitserland. Dit geldt echter niet altijd voor LPG, wat namelijk bij 60 tankstations te verkrijgen is. Een overzicht van alle LPG locaties kun je vinden op https://www.mylpg.eu/. Ga je met de elektrische auto naar Zwitserland? Geen probleem; het land heeft namelijk 4040 oplaadpunten. Check wel even goed van tevoren waar deze zitten zodat je niet stil komt te staan. 

volle tank

Tankstation

Op de snelwegen zijn tankstations over het algemeen van 06:00 tot 23:00 geopend. In steden is dit vaak tot 20:00. Goedkoop tanken?  Over het algemeen liggen de brandstofprijzen op vrijdag en zaterdag het hoogst en op zondag en maandag het laagst. Wanneer je bij een tankautomaat tankt of bij een tankstation die niet langs de snelweg liggen ben je over het algemeen goedkoper uit.

Autobahnvignet

Wanneer je met de auto naar Zwitserland gaat heb je een verplicht wegenvignet nodig. Dit vignet is een jaar lang geldig en is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Zwitserse snelwegen. Je kunt jouw Zwitserland vignet aanschaffen voor €45.95. Op werkdagen voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen