Anne Janssen

Deel op social media
Bezoek The Sound Of Music Filmlocaties

Bezoek The Sound Of Music Filmlocaties

Bijna iedereen kent de film the sound of music wel. Het verhaal over de familie von Trapp met Julie Andrews in de hoofdrol. Een groot deel van de film is opgenomen in de stad Salzburg in het Salzburgerland. Wij hebben enkele locaties voor je uitgelicht:

Nonnberg Klooster

nonnberg klooster

 In dit klooster meldde Maria zich aan als postulante. Ze komt er echter al snel achter dat het leven van een non niet voor haar is weggelegd. Op het binnenplein zingt ze samen met andere nonnen het lied “How do you solve a problem like Maria?” Het Nonnberg Klooster is uniek doordat het het oudste nonnenklooster is wat nog steeds bestaat. Een deel van het klooster is gesloten voor toeristen, maar je kunt de kerk wel nog bezoeken. Het grootste deel van het klooster is gebouwd in de gothische stijl rond 1500. De torens zijn echter in de romaanse stijl gebouwd, maar voorzien van een barok dak. Het klooster is dus uniek doordat het beschikt over verschillende bouwstijlen.

Schloss Mirabell

schloss mirabell

 In de prachtige stadstuinen van de Mirabellgarten zingt Maria met de von Trapp kinderen het lied “Do Re Mi”. Ook heeft Maria hier in het begin van de film kleren voor de kinderen gemaakt van oude gordijnen. Schloss Mirabell is oorspronkelijk de zomer residentie van de voormalige aarts bisschop. Tegenwoordig is het door de burgermeester van Salzburg en overige gemeenteafdelingen in gebruik. Het kasteel bevat naast een prachtige tuin, ook een slotkapel, een marmerzaal, en een erg mooi trappenhuis.    

Schloss Lepoldskron

Buiten het centrum van de stad kun je het slot Leopoldskron bezoeken. Je kunt hier nog steeds naar binnen, maar het is wel omgetoverd tot een hotel. Aan het water van het kasteel is de scene opgenomen waar Maria met de kinderen aan het roeien was, en de roeiboot was omgeslagen. Houd je van wandelen? Dan is het slot zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier namelijk prachtige wandelen door het aangelegde park. Het kasteel is in de achttiende eeuw in rococostijl gebouwd. 

schloss leopoldskron

Kasteel Hellbrunn

schloss hellbrunn

 Het glazen paviljoen hoort in werkelijkheid bij het kasteel Hellbrunn. Hier speelt de scene zich af waarin Liesl en Rolf de postbode het lied zingen “sixteen going on seventeen”. Deze scene wordt door vele beschouwt als de meest romantische scene van de film, en is zeker een bezoekje waard. De bouw van het slot is geïnspireerd op de Romeinse villa’s. Je kunt hier imposante muurschilderingen vinden. Ook is de bordestrap, de muziekzaal en de feestzaal van het kasteel zeker de moeite waard om te bezoeken. De prachtige Franse tuinen en een Engels landschapspark is allemaal te vinden in het zestig hectare grote park. Ook vind je hier een openluchttheater, een dierentuin, een speeltuin, het Monatsschlosslmuseum. Al met al, dit kasteel heeft genoeg te bieden.   

mondsee

Mondsee

Vlakbij de stad ligt het dorpje Salzkammergut. Dit dorp staat bekend om zijn gletsjermeren, en dient als het decor voor de trouw scene van Maria en kapitein von Trapp. Een bezoekje aan de St. Michaels basiliek is zeker de moeite waard. Jaarlijks trekt de kerk nog 20.000 bezoekers. En dat terwijl de film al ongeveer 50 jaar oud is. 

st peter

St. Peter

De begraafplaats St. Peter is wereldberoemd geworden door the sound of music. En dat terwijl er helemaal niet wordt gefilmd. De begraafplaats St. Peter is tijdens de opnames van de filmnagebouwd in de studio. Hier verstopte de familie zich voor de nazi’s. Hier zingt Maria het lied “I have confidence”. Dit zong ze terwijl ze bij de fontein de paarde met water besproeide.

Met de auto naar Oostenrijk

Ga je met de auto richting het Salzburgerland? Vergeet dan niet dat het in Oostenrijk verplicht is om een autobahnvignet te bezitten. Deze heb je nodig wanneer je gebruikt maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt een vignet aanschaffen voor €15,95. Voor 16:00 besteld is vandaag nog in huis. Check deze pagina voor meer informatie.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen