Anne Janssen

Deel op social media
Salzburg stad in het donker

Salzburg

De deelstaat het Salzburgerland

Ga je binnenkort met de auto naar Oostenrijk op wintersport? Houd er dan rekening mee dat je verplicht een tolvignet voor Oostenrijk moet hebben. Deze heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Je kunt het vignet aanschaffen voor een periode van 10 dagen, 2 maanden, of 1 jaar. Wat voor jou het voordeligste is, hangt af van jouw reisperiode en reis frequentie. Ook kent Oostenrijk de zogeheten sondermautstrecken. Dit zijn trajecten waar naast het verplichte vignet, apart tol betaald moet worden. Wanneer je door Salzburg rijdt, bestaat de kans er dat je gebruik maakt van de Tauern autobahn. Je moet wanneer je in Oostenrijk door de Tauerntunnel rijdt, tol betalen. Dit kan in de vorm van een enkele rit, een retourtje, of een jaarkaart.

Salzburg is een deelstaat van Oostenrijk, maar om verwarring te voorkomen met de stad, wordt het bundesland ook wel het Salzburgerland genoemd. De regio heeft een oppervlakte van ongeveer 7,154 vierkante kilometer en 520.000 inwoners. Het gebied grenst aan Duitsland en aan Italie, maar ook aan de deelstaten het Tirolerland, Karinthië in Oostenrijk, Steiermark, en de provincie opper oostenrijk. Vind hier een overzicht van alle provincies van Oostenrijk.

Wat te doen in het Salzburger land

Ben je fan van the sound of music? Goed nieuws! De film is namelijk grotendeels opgenomen in de stad en regio van Salzburg. Zo kun je de meest bekende filmlocaties bezoeken en genieten van een heerlijke tijd.

In de vallei van het nationaal park de ‘Hohe Tauern’ ligt het dorpje Grossarl. In het dal van dit dorp (Grossarltal) kun je prachtige wandelingen maken. Ook gelegen in de Hoge Tauern is de Grossglockner. De berg heeft een hoogte van 3.789 meter en is daarmee de hoogste berg van Oostenrijk.

De regio is ook wel bekend als de regio van Marcel Hirscher. Deze ski kampioen heeft namelijk zijn eerste skilessen gehad in het Salzburger Bundesland. Hij heeft een groot gedeelte van zijn jeugd doorgebracht in het Lammertal.

uitzicht salzburg

 

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen