Small Logo

Karinthië

De deelstaat Karinthië

Ga je binnenkort op vakantie met de auto naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je moet beschikken over een tolvignet. Deze heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen of autowegen. De kosten voor een vignet voor Oostenrijk zijn €15.95. Naast dit verplichte vignet heeft Oostenrijk ook verschillende tolwegen. Dit zijn trajecten waar nog apart tol betaald voor moet worden. Wanneer je naar de provincie Karinthië gaat, dan heb je kans om het toltraject van de Tauern te berijden. Ga je via de Karawankentunnel naar Slovenie? Dan heb je ook een vignet nodig.

 

Karinthië kaart

De regio Kärnten ligt in het zuiden van het land, en grenst aan de Oostenrijkse provincies, Tyrol, de provincie Stiermarken en het Salzburger land. De provincie heeft een oppervlakte van 9536 km2 en 559,404 inwoners. De hoofdstad van het gebied is Klagenfurt, de grootste stad van de regio. Omdat het de meest zuidelijkste provincie is, is het weer in karinthie en het weer in klagenfurt daarom vaak zonnig en warm in de zomer. Je kunt hier dan ook heerlijk genieten van je vakantie.

 

Top 10 bezienswaardigheden Karinthie

worthersee

Ten eerste kun je overwegen om de kärnten card aan te schaffen. Met deze kaart krijg je kortingen voor bezienswaardigheden, activiteiten, en openbaar vervoer. Zo kan je voordelig uit zijn wanneer je veel op de planning hebt staan. Op deze website vind je meer informatie over de kaart.

De Wörthersee is met een oppervlakte van 19 km2 het grootste meer van de regio. Het meer is 85 meter diep, en ligt tussen Klagenfurt en Villach op 439 meter hoogte. De aangename temperaturen van het meer (25 graden celcius) maken het populair onder vakantiegangers. Vooral onder families is de worthersee erg populair. Je kunt hier zwemmen, duiken, parasailing, wakeboarden, waterskiën, varen, maar ook Nordic walknig en fietsen.

Celtic world in Frög is een openluchtmuseum waar het Keltische tijdperk centraal staat. Zo vind je in Keltenweld kostbare objecten zoals juwelen en wapens. Het museum is leuk om te bezoeken wanneer je wat meer over de tijd wilt weten, of wilt ervaren hoe het er destijds aan weissenseetoe ging. Vind hier meer informatie over celtic world.

Ook is Arnoldstein een mooie bezienswaardigheid. Dit is het drielandenpunt van Oostenrijk, Slovenie, en Italie. Je hebt hier dan ook uitzicht over alle drie de landen. In de zomer kun je met de gondel naar boven, om vervolgens het laatste stuk te lopen.

Ook is de Weissensee in de Gailtaler Alpen prachtig om te bezoeken. Het meer is twaalf kilometer lang, maar de meeste dorpjes liggen aan de westoever van het

meer. Het water is erg helder en schoon. Tip! Bestel tijdens het eten de Kärnter Lax’n forel, een lokaal gerecht.

0

Your Cart