Steiermark

De deelstaat Stiermarken

Ga je binnenkort met de auto op vakantie naar Oostenrijk? Vergeet dan niet dat je een verplicht vignet nodig hebt. Dit is vereist wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen of autowegen. Je kunt al een tolvignet voor Oostenrijk kopen voor €15,95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag in huis. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

Ook kent Oostenrijk de zogeheten sondermautstrecken. Dit zijn trajecten waar nog apart tol voor betaald moet worden. In de regio Steiermark is dit de Pyhrn autobahn. Hieronder vallen de Gleinalm en de Bosruck tunnel. Je kunt ervoor kiezen om een enkele rit aan te schaffen, een retour, of een jaarkaart. Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van de lengte en de frequentie van je reis.

1

Stiermarken

Stiermarken is een mooie, grote, en bosrijke deelstaat van Oostenrijk. De regio ligt in het zuid-oosten van het land en omvat een oppervlakte van 16,401 vierkante kilometer. Het is daarmee de op een na grootste provincie van Oostenrijk. De regio heeft een inwonersaantal van 1.221.000. De hoofdstad van de regio is Graz, een mooie middeleeuwse stad.

De provincie grenst aan het Oostenrijkse Burgenland, de provincie Neder-Oostenrijk, de provincie Salzburg, Opper-Oostenrijk, en Karinthie.

2

Wat te doen in Steiermark

De hoogste berg van Steiermark is de Dachstein gletsjer en ligt op 2,700 meter hoogte. Je gaat met de panorama gondel naar boven, waardoor je tijdens je rit al een prachtig uitzicht hebt. Eenmaal boven kan je deskywalk doen, een korte wandeling met een prachtig uitzicht. Ben je een waaghals? Betreed dan de Treppe ins Nichts, veertien treden naar beneden die je brengen naar een glazen platform. Het voelt alsof je boven de afgrond zweeft. Is dit niet genoeg? Loop dan over de hangbrug van Dachstein. De brug is 100 meter lang en maar liefst 400 meter hoog. Houd je het liever veilig? Dan kan je het ijspaleis bezoeken, wat meer lijkt op een ijsmuseum. Hier kan je prachtige ijssculpturen vinden.

Ook een aanrader is een ritje met de stoomtrein over de Murtalbahn. De rit is een ervaring op zich. Je kunt er namelijk een drankje bestellen terwijl je geniet van het uitzicht van de Mur. Ook kan je de Murradweg fietsen, welke begint in de Hoge Tauern, via de middeleeuwse stad Graz loopt en eindigt op het drielandenpunt. Het omvat een prachtig gevarieerd landschap en is zeker de moeite waard. Onderweg kun je genieten van heerlijke Steier kaas, wijn, en pompoenpittenolie.

dachstein

Mariazell is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Hier kun je de basiliek van Mariazell vinden waar jaarlijks meer dan een miljoen pelgrims komen. Het is voor hen de eindbestemming van hun pelgrimstocht. De imposante basiliek is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ook vind je hier de camping red bull ring. Deze camping ligt 150 meter bij de red bull ring circuit. Woon je een race bij en wil je niet al te ver van het circuit slapen? Dan biedt deze camping een uitkomst.

Ga je een rondreis maken in Oostenrijk. Vind dan hier een overzicht van alle deelstaten in Oostenrijk.

mariazell
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen