Anne Janssen

Deel op social media
een meer in Oberösterreich

Opper Oostenrijk

De deelstaat Opper-Oostenrijk

Ga je binnenkort met de auto naar Oostenrijk? Houd er dan rekening mee dat je een verplicht wegenvignet nodig hebt. Deze heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Deze kun je al aanschaffen voor €15.95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis. Je kunt hier een autobahnvignet voor Oostenrijk kopen.

Let op! Oostenrijk kent ook de zogeheten sondermautstrecken. Wanneer je naar of via Opper-Oostenrijk rijdt, bestaat de kant er dat je over de Pyhrn A9 autobahn rijdt. Ook moet je tol betalen wanneer je door de Bosrucktunnel in Oostenrijk rijdt. Je kunt voor dit toltraject een enkele rit aanschaffen, een retour, of een jaarkaart. Wat voor jou het voordeligst is hangt af van de lengte en frequentie van je reis.

Opper Oostenrijk

Oberösterreich is een van de Oostenrijkse provincies. De regio ligt in het noorden van Oostenrijk en grenst aan de landen Tsjechië en Duitsland. Ook grenst het aan de provincie Salzburg, Niederösterreich, en de deelstaat Steiermark. Vind hier een overzicht van alle deelstaten.

 

Het gebied heeft een oppervlakte van 11.980 km2 en een inwonersaantal van 1.376.797. Hiermee komt de provincie op een bevolkingsdichtheid van 116 inwoners per vierkante kilometer.

Bezienswaardigheden Oberösterreich

Opper Oostenrijk is een enorm uitgestrekte en veelzijdige provincie. Ook ligt hier het bekende Bohemer woud. Het in Duitsland gelegen Beierse woud is een onderdeel van het Bohemer woud. Door dit gebied loopt de rivier de Regen en stroomt richting de stad Regensburg. In totaal is het gebied ongeveer 240 vierkante kilometer groot en functioneert in de winter als een skigebied. Het Bohemer woud kenmerkt zich door mooie dennenbossen, oude boerderijen en bijgelegen boerderijen. De bergen liggen hier relatief laag vergeleken met de rest van Oostenrijk. Hierdoor is het landschap ook minder ruw dan in de rest van Oostenrijk, maar juist erg rustig.

De hoofdstad van de deelstaat is de stad Linz. De stad heeft een inwonersaantal van 200.000 en is daarmee na Wenen en Graz de grootste stad van Oostenrijk. Van oudsher is Linz een industriestad, maar desondanks kan je er nog genoeg zien. Zo kun je het Linzer Schloss bezoeken gevolgd door verschillende prachtige kerken en musea. Niet ver van Linz af ligt het stadje Wels. Dit stadje kenmerkt zich door een mooimiddeleeuws centrum.

De bekendste stad is van de regio is toch wel Steyr, een prachtige middeleeuwse stad. Hier kun je drie verschillende kastelen bezoeken uit drie verschillende tijdperken. Ook kent Steyr meerdere architectonische gebouwen uit de gotische tijd. Dit stadje is zeker de moeite waard om te bezoeken.

steyr oostenrijk

De dachtsteingletsjer is met 2995 meter de hoogste berg van oberösterreich. Eenmaal boven op de gletsjer kun je de skywalk doen en verschillende ijsgrotten bezoeken. De bekendste ijsgrot is de Rieseneishöhle. Het is zeker een aanrader om de grot te bezoeken.

 

 

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen