Anne Janssen

Deel op social media
durnstein in oostenrijk

Neder Oostenrijk

De deelstaat Neder-Oostenrijk

Ben je van plan binnenkort met de auto naar Oostenrijk te gaan? Houd er dan rekening mee dat je in een Oostenroek moet beschikken over een verplicht tolvignet. Deze heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen en autowegen. Je kunt een vignet kopen voor Oostenrijk voor €15,95. Voor 16:00 besteld is dezelfde dag nog in huis.

Niederösterreich

Neder-Oostenrijk is een regio van Oostenrijk liggend in het noord-oosten van het land. Met een oppervlakte van ongeveer 19.178 km2 is het de grootste provincie van Oostenrijk. Het inwonersaantal is ongeveer 1,5 miljoen.

Midden in het gebied ligt de provincie Wenen, vroeger hoorde dit ook bij de regio, maar tegenwoordig is Wenen een zelfstandig bundesland. Ook grenst de deelstaat aan de provincies oberosterreich, het burgen land, en de deelstaat Karinthie.

Bezienswaardigheden

De deelstaat is onderverdeeld in vier kleinere gebieden. Een daarvan is het Waldviertel, letterlijk vertaald als bosgebied. Vooral in het voorjaar en de zomerperiode is dit gebied erg mooi om te bezoeken. Je vindt hier dan prachtige velden die vol in de bloei staan. In de winter is het waldviertel minder geschikt voor vakanties. Er ligt hier dan namelijk niet veel sneeuw, maar is toch erg koud. Hier kun je ook een bezoekje brengen aan de Wachau. Dit is een vallei van maar liefs 30 kilometer lang. Je vindt hier wijngaarden, bergtoppen, en mooie kastelen en kloosters. De Wachau is opgenomen door de UNESCO Werelderfgoedlijst.

waldviertel

In het noorden van de deelstaat vind je het Weinviertel. De letterlijke vertalen hiervan is het wijngebied, wat het ook precies is. Hier vind je namelijk vele wijngaarden. De laagvlakte kent droge en hete zomers. Houd je van wijn? Dan is een bezoekje aan dit gebied zeker de moeite waard.

Het industrieviertel is van vroeger uit inderdaad het industrie gebied. Echter is het tegenwoordig vooral een bosrijkgebied. Je kunt hier prachtig wandelen over de vele wandelpaden. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Semmering, een bergpas die doorloopt tot Stiermarken.

Het laatste gebied is het Mostviertel. Most is de regionale drank die gemaakt wordt van appels en peren. Ga je in het voorjaar of in de zomer? Dan staat alles prachtig in bloei. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om door de boomgaarden een prachtige fietstocht te maken. Het gebied ligt langs de donau en heeft meerdere bezienswaardigheden. Zo kun je naar de benedictijnenabdij van Melk gaan, of naar Schloss Schallaburg.

mostviertel

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen