Anne Janssen

Deel op social media
ehbo set in de auto

Verplicht mee in de auto in Zwitserland

Zwitserland is een prachtig vakantieland. Het land leent zich uitstekend voor een vakantie met de auto. Het autorijden in Zwitserland is een geweldige ervaring. De wegen zijn goed onderhouden en de routes zijn stuk voor stuk prachtig. Wanneer je met de auto naar Zwitserland gaat, is het wel belangrijk om een aantal dingen mee te nemen in de auto. Sommige items zijn verplicht in de auto, andere items zijn vooral nuttig om bij je te hebben. In dit artikel vertellen we je alles over wat je verplicht mee moet nemen in de auto wanneer je met de auto naar Zwitserland gaat. Lees gauw verder voor meer informatie!

Verplichte items

Ga je naar Zwitserland met de auto? Dan is het belangrijk om het  volgende item mee te nemen, omdat dit item verplicht is in de auto:

  • Het is verplicht in Zwitserland om een gevarendriehoek mee te nemen. Een gevarendriehoek is verplicht omdat je deze nodig hebt in geval van pech of een ongeval. De gevarendriehoek moet op snelwegen ten minste 100 meter achter de auto (en op overige wegen ten minste 50 meter van de auto) geplaatst worden, als waarschuwing dat je langs de weg staat met pech. Een gevarendriehoek is verplicht in de auto in Zwitserland, dus het is belangrijk dat je deze van tevoren aanschaft en meenemeemt tijdens de autorit.

brandblusser tegen een grijze muur

Handige items

Hoewel een gevarendriehoek het enige item is dat verplicht is wanneer je met de auto gaat reizen door Zwitserland, is het aan te raden om een aantal andere items ook mee te nemen. Wij hebben deze producten voor je op een rijtje gezet:

  • Een veiligheidshesje.
  • Een verbanddoos.
  • Een brandblusser.
  • Wielkeggen (alleen wanneer je reist met een aanhangwagen of een caravan).
  • Winterbanden (in het geval van winterse weersomstandigheden).
  • Sneeuwkettingen (in het geval van winterse weersomstandigheden).
  • Spijkerbanden (in het geval van winterse weersomstandigheden).

 

We raden je bovendien aan om voor je reis naar Zwitserland rekening te houden met het feit dat je een wegenvignet of een autobahnvignet nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de meeste (snel)wegen in Zwitserland. Dit autobahnvignet voor Zwitserland kan je al voor aanvang van je reis kopen. Je kunt jouw autobahnvignet Zwitserland kopen voor €49.95 incl. verzendkosten. Voor 17:00 besteld is morgen in huis!

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen