Small Logo

Winterbanden in Zwitserland

In Zwitserland is er geen wettelijke regeling met betrekking tot het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Dit houdt in dat winter banden en sneeuw kettingen niet verplicht zijn in Zwitserland. Toch kan je je voorstellen dat het slim is om wel winter banden en/of sneeuw kettingen aan te schaffen als je in de winter naar Zwitserland gaat. Bovendien kan je wel een boete krijgen voor het veroorzaken van een ongeluk vanwege banden met onvoldoende grip op de weg. In dit artikel vertellen we je meer over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in Zwitserland.

 

Winterbanden

Ga je met de auto op vakantie naar Zwitserland? Dan wordt het dringend aangeraden om winter banden aan te schaffen. Je kunt een boete krijgen wanneer je een ongeluk veroorzaakt vanwege banden met te weinig grip. Bovendien is het voor je eigen veiligheid slimmer om in de winter in Zwitserland te rijden met winterbanden, vanwege de vele sneeuwval in dit land. Heb je nog geen sneeuw kettingen? Dan kan je die hier aanschaffen.

sneeuwkettingen 

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn alleen verplicht in Zwitserland wanneer dat wordt aangegeven met een rond, blauw verkeersbord. Op dit bord staat een autoband met daar omheen een sneeuwketting. Soms is er een onderbord aan dit ronde bord toegevoegd met daarop de tekst: ‘4x ausgenommen’. Dit houdt in dat het voor auto’s met vierwielaandrijving niet verplicht is om sneeuwkettingen te gebruiken. Houd er rekening mee dat je met de kettingen maximaal 50 km/h mag rijden.

 

Autobahnvignet Zwitserland

Ga je met de auto naar Zwitserland? Vergeet dan niet om een autobahnvignet voor Zwitserland aan te schaffen voor vertrek. Met dit vignet heb je toegang tot alle autosnelwegen van Zwitserland en zo riskeer je geen boete voor het rijden in Zwitserland zonder wegenvignet. Een wegenvignet staat op kenteken en deze moet je dus persoonlijk aanschaffen.

0

Your Cart